Йоханесбург — Правителството на Демократична република Конго заплаши американския технологичен гигант

...
Йоханесбург — Правителството на Демократична република Конго заплаши американския технологичен гигант
Коментари Харесай

Африканска нация заплаши Apple със съдебни действия за предполагаеми „минерали на кръвта“ в нейните джаджи

Йоханесбург — Правителството на Демократична република Конго заплаши американския софтуерен колос Apple със правосъдни дейности за това, което съгласно него е „ нелегално експлоатирано “ минерали от обеднялата нация в нейните артикули. Американски и френски юристи, представляващи държавното управление на ДРК, изпратиха писмо до Apple на 22 април, предупреждавайки компанията, че може да бъде изправена пред съд, в случай че продължи с хипотетичната процедура.

Писмото упреква Apple в закупуване на минерали, изнесени контрабандно от ДРК в Руанда, където се твърди, че произходът им е прикрит, с цел да могат да намерят пътя си в световната верига за доставки на технологии. От него излиза наяве, че държавното управление на ДРК има намерение да се заеме с въпроса и преглежда правни благоприятни условия за това.

Писмото, изпратено от юристите до основния изпълнителен шеф на Apple Тим Кук, включва лист с въпроси, излагащи опасенията на ДРК за хипотетични „ минерали в кръвта “ във веригата за доставки на Apple и...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР